Guashatherapie

Guashatherapie

Guasha is een eeuwenoude Aziatische geneesmethode, die vooral in China erg populair is. Middels een jade steen wordt het lichaam geschraapt. Gua betekent schrapen, en Sha is toxine. Dus door het schrapen worden er toxines (afvalstoffen) die in het lichaam zijn opgeslagen losgemaakt.
In mijn praktijk gebruik ik voor het schrapen een gepolijste steen van Jade. Dit in combinatie met een medicinale kruiden olie.
Jade is een edelsteen die geneeskrachtige eigenschappen bezit. De kruiden olieen zijn speciaal samengesteld en bevatten ontgiftende, verwarmende en herstellende eigenschappen. Tevens dient de olie ter bescherming van de huid tijdens het schrapen.
 
Bij pijnklachten werkt Guasha heel effectief waarbij men gelijk het verschil merkt. Aandoeningen zoals: Astma, RSI, Frozen shoulder laten zich uitstekend behandelen. De lijst waar Guasha allemaal goed voor is, is te lang om hier te benoemen.  
 
De behandeling vind zittend of liggend plaats naar gelang de klacht. Ik voer de behandeling uit via de meridianen en de reflexzones. Tijdens het schrapen kunnen er behoorlijke verkleuringen optreden, hoe meer Sha er loskomt hoe dieper de verkleuring en hoe chronischer de klacht. De verkleuring kan variëren van rood tot diep paars. Deze vlekken trekken na enkele dagen weg en dan kan er opnieuw behandeld worden totdat de klachten zijn verdwenen.
 
Tijdens de behandeling wordt er energie vrijgemaakt, je bloedsomloop herstelt, je psyche ontspant, het zenuwstelsel wordt gestimuleerd, je stofwisseling ontgift, je weerstand wordt aangezet.
 
Na de behandelilng is het belangrijk om veel te drinken!!!!
Warm water, lauw water of kruidenthee. Dit om de afvalstoffen goed af te voeren.